Какво трябва да знаем за стайните цветя

Стайните цветя са в състояние да придадат съвсем нов облик на всеки дом.  Със сигурност те са много красиви и гостите ви ще се прехласват по тях, всеки път когато ви дойдат на гости. Освен това едно цвете освежава невероятно много обстановката, така че ако все още се колебаете дали стайните цветя от cvete.eu са за вас, тогава ви препоръчваме да пробвате.
Не бива да си мислите, че отглеждането на стайни цветя е невероятно трудна задача, с която малко хора биха могли да се справят. Всъщност правилата за отглеждането на стайно цвете са много малки и няма да отнемат много от свободното ви време.
На първо място трябва да се сдобиете с цвете. Тук ще оставим избора изцяло на вас, тъй като всеки има различни вкусове и харесва различни цветя. Разбира се, всяко стайно цвете се нуждае и от саксия. Трябва да знаете, че по-голямата част от саксиите, които ще намерите по магазините нямат дупки на дъното. Ваша задача е да пробиете няколко дупки, през които водата да може да се отцежда. Попитайте в магазини кога трябва да пресадите даденото цвете. Повечето е най-подходящо да се пресаждат през пролетта.
След това изберете подходящо място, на което да сложите цветето. Задължително до него трябва да достига достатъчно дневна светлина, така че тъмните ъгли в дома ви не са подходящи.
Погрижете се да торите цветята на около месец и половина, защото по този начин ще подпомогнете растежа им. През зимата не е необходимо да ги торите, защото тогава растежът им се забавя значително.
Поливането през лятото трябва да се прави само вечерта. Не правете грешката през летните месеци да поливате цветята през деня, защото това никак не е подходящо. Дори можете да пръскате листата им с вода, но отново само вечерта. Докато през зимата и есента поливането се прави сутрин.