Детекторът на лъжата – най-добрата експертиза в съда

Детекторът на лъжата – най-добрата експертиза в съда

Детекторът на лъжата става все по-популярен в България и все повече хора избират тази нестандартна услуга, за да разобличат изневяра от страна на половинката или измама във фирмата. Детекторът на лъжата се нарича още полиграф и това име все по-често се използва от клиентите на апарата и от съдебните представители. Ако и Вие имате такъв проблем, би било добре да се насочите към някоя фирма, която предлага услуги с детектор на лъжата в София.

Валидността на полиграфското изследване е между 95% и 99%. Защо не 100%? Крайният резултат от едно изследван може да попадне в три зони, които са истина, лъжа и неопределеност. Целта на създаване на зоната на неопределеност е защита на изследваните лица от погрешен резултат. Това е и причината детектора на лъжата да не бъде 100% валиден. Въпреки, че проверките с детектор на лъжата не се приемат от съдебната система в България, те играят ролята на експертиза, която може да бъде изискана от прокуратурата и от защитата.

Детекторът на лъжата – най-добрата експертиза в съда

При какви случаи може да се направи изследване с детектор на лъжата? Детекторът на лъжата може да бъде използван при терористичен акт, тежко престъпление, фалшифициране на документ, обир, клевета, палеж, търгуване с откраднати материали, вещества и стоки, рекет, нанасяне на побой, психическо или сексуално издевателство, некрофилия, содомия и педофилия, измами, нарушаване на договор, издаване на фирмена тайна,изневяра, изтичане на информация и много други.

В общи линии детектора на лъжата най-често се използва от гражданите за нарушения като кражба на пари, информация, електроенергия, каси с ценности, апаратура, черна, бяла техника, медикаменти, вещества, алкохол, произведения на изкуството и други.