Интересни факти за детектора на лъжата

Интересни факти за детектора на лъжата

Може би винаги сте се чудели как точно работи детекторът на лъжата.  Е, вече няма нужда се чудите, тъй като днес ще научите куп интересни факти по тази тема.

Ще започнем с това, че първият модел на детектор на лъжата от детекторналъжата.net е бил измислен в края на 19-ти век. Създателят му е бил от италиански произход и лекар по криминология. Всъщност първоначално детекторът е имал за цел да измерва кръвното налягане. А чрез него се е стигало до извода дали някой лъже. Разбира се, това означава, че кръвното ни налягане може лесно да ни издаде, когато не казваме истината, тъй като в подобни случаи повечето хора получават по-учестен пулс и съответно кръвното им налягане се покачва.

Само около трийсет години по-късно е бил разработен по-добър модел на детектора на лъжата. Всъщност именно този модел познаваме и в наши дни. Той е бил разработен в Америка. Без съмнение зад разработването му стои доста труд, изследвания, както и много психологични данни. Този детектор на лъжата е доста по-усложнен от първия модел, тъй като измерва не само кръвното налягане, но мери дишането, както и пулса. А всички тези данни нагледно биват отбелязани от самия уред върху хартия. Звучи ви познати, нали?

Днес детекторът на лъжата се ползва в най-различни случаи, но целта на всички тях е едно – да бъде разкрита истината. И не са никак малко на брой хората, които се възползват от това. А ползването на детектор на лъжата няма да ви излезе никак скъпо, така че в никакъв случай не бива да се притеснявате, че трябва да правите компромиси с месечния ви бюджет. Всички знаем, че е по-добре да знаем истината, отколкото да живеем в постоянно съмнение, така че нека си подарим спокойствие.

Интересни факти за детектора на лъжата