Горещи новини

27 лева килограм агнешко за Гергьовден!

27 лева агнешкото за ГергьовденСнимка: colourmagicp

За Великден ще ядем българско агнешко месо, румънско, тъй като много агнета влязоха у нас от северната ни съседка, както и замразено агнешко от Нова Зеландия и Австралия, което се продава всяка година и вече не трогва хората. Това каза Бисер Чилингиров, председател на Национална овцевъдна асоциация (НОА), съобщава „Стандарт“. Той призовава българите да си купят агнешко директно от фермите. „Така те ще получат бонус разходка до фермата, ще могат да изберат агнето по красота, цвят и миризма, а също така ще получат и подарък – главичка и карантия.

От българското агнешко няма по-вкусно“, категоричен е Чилингиров. По думите му родните агнета пасат билки, хранят се с биофуражи и пият кладенчова вода, което прави месото им изключително вкусно и био.

Тази година ще можем да си купим от магазина килограм агнешко на цена от 18 до 27 лева за килограм! Значителното повишение на цената не се обяснява, но е факт, че тази година ще ядем най-скъпото гергьовско агнешко месо! Живо тегло пък ще се продава между 8 и 10 лева.

ИЗТОЧНИК: ПИК

loading...

Be the first to comment on "27 лева килограм агнешко за Гергьовден!"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*