Видове велосипеди според вида терен

Може би много от вас знаят, че велосипедите се делят на няколко основни вида.  Но знаете ли кой велосипед е най-подходящ за даден терен? Отговорът точно на този въпрос ще намерите в днешната ни статия.

Най-широко разпространените видове велосипеди в София са четири, а именно градски, планински, пистови и специални.

На първо място ще поставим специални, тъй като разновидностите при тях не са никак малко. Както вече сте се досетили, в графата „специални“ велосипеди влизат всички онези, които имат нещо нестандартно, като например имат повече от една седалка, предназначение са за каскади и други.

Планинските велосипеди са и едни от най-често срещаните. Те са чудесен избор, ако сте привърженици на екстремното изживяване от карането на колело по пресечени местности сред природата. Разбира се, това не се препоръчва за хора, които нямат достатъчно опит в такъв тип каране на велосипед. За по-голямо удобство планинските велосипеди имат широки гуми, амортисьори и тежки колела. Всичко това омекотява удара при приземяването.

Пистовите велосипед също се препоръчват за хора с опит в карането на колело. С тях можете да развиете доста висока скорост, благодарение на тънките гуми, но са подходящи за каране само по равни терени.
Няма как да не споменем и градските велосипеди. Препоръчваме ви да изберете именно такъв вид, ако не сте любители на високите скорости и екстремното каране. Градският велосипед се препоръчва и за начинаещи в карането на колело.

Цените на велосипедите варират според вида на самия велосипед. Но е важно да уточним, че можете да откриете велосипед на съвсем разумна цена и то с минимални усилия. Просто трябва да се доверите на онлайн магазин за велосипеди, от който можете да поръчате избрания от вас модел за отрицателно време. А най-добрата новина е, че цената е наистина ниска.

велосипеди от магазинвелосипеди.com