Лесен начин да открием семена от чиа

Случвало ли ви се е да търсите супер храни, но задачата да се е оказвала по-трудна отколкото сте очаквали?  Ако сте попадали в подобна ситуация, то тогава със сигурност сте привърженици на здравословното хранене и искате да подобрите ежедневното си меню. Точно това е причината, поради която днес ще поговорим за семена от чиа.

Какво знаете за чиа? Сигурни сме, че сте чували странно име на тази супер храна, но знаете ли в какво се изразява нейното полезно действие? Започваме с факта, че тя намалява усещането на глад, както и апетита към вредни храни; чиа се грижи за подобряване работата на сърцето, а също така и за храносмилателната система; можете да разчитате на чиа и за повече енергия. Както вече разбрахте, приложението на семената е широко и те са подходящи за мнозина.

Смятаме, че тук е мястото да отбележим, че дневната дозировка семена от чиа може да е различна спрямо вашия организъм. За да бъдете сигурни, че приемате правилната дневна доза, ще е добре да се посъветвате със специалист в областта. По този начин той ще може да прецени какво трябва да бъде количеството, което приемате всеки ден.

Продължаваме с идеи за ползване на чиа семената в кулинарията. Всъщност истината е, че те могат да се добавят към много ястия, а едни от тях са салатите, десертите, смутита, тестени изделия и много други. Необходимо е предварително да накиснете чиа семена във вода, което отнема 10 до 15 минути, за да набъбнат и да са готови за приготвяне. Сигурни сме, че цялото семейство ще хареса ястията с чиа, а фактът, че става дума за супер храна, е още едно много голямо предимство, което в никакъв случай не бива да се пренебрегва.