Къде да си намерим планински велосипед

Какъв точно велосипед да си избера?

Няма универсален отговор на този въпрос. Преди всичко трябва да решите къде искате да карате и с какви цели ще го ползвате- за спорт, придвижване или отдих. Съществуват различни категории велосипеди като планински, електрически, дамски, детски, сгъваеми, градски, пистови, шосейни. Както е видно от имената им те са ориентирани към нуждите и целите, които си поставят колоездачите, които ги ползват.

От къде да си купя хубав велосипед?

Когато си избирате велосипед и вече сте наясно какво точно търсите е добре да заложите на доказал се магазин в продажбата на велосипеди и спортни стоки. Най-големият онлайн магазин за велосипеди Магазинвелосипеди предлага над 800 модела велосипеди от най-утвърдени български и международни производители на колела до момента. Това ви гарантира качество и достатъчно голямо разнообразие, за да можете да си изберете бързо и лесно най-подходящия за вас велосипед.От магазинвелосипеди обичат спорта и колоезденето и това е причината да поддържат повече от конкурентни за пазара цени, без излишно оскъпяване. Като резултат можете да намерите при тях най-евтините модели на иначе доста скъпо предлагани марки на пазара като Sprint. Популяризирането на каквото и да е изисква време и търпение, но най-вече сърце. Магазинвелосипеди влагат много любов и хъс в работата си и нямат търпение да ви покажат резултатите.

Каква е разликата между планинските велосипеди и който и да е друг велосипед?

На първо място това са гумите. При планинските велосипеди те са по-широки и са със специален и по-дълбок грайфер, който да позволява лесното и бързо придвижване в далеч не толкова удобни терени като парка или велоалеята в града.
Конструкцята му е подсилена, за да издържи вибрациите и натоварването при спускане и изкачване в планински терен. Скоростите са повече, а спирачката е силна, за да можете да реагирате достатъчно бързо, когато се налага. Някои планински велосипеди са със задно окачване, което повишава комфорта при каране по различни настилки и е предпочитан вариант от почитателите на планинското и off-road каране. Хубаво е да обърнете и внимание на каплите- добре е да са двустепенни.
Къде да си намерим планински велосипед
Защо да си изберем планински велосипед?

Защото предлага възможност да съчетавате разходка сред природата и полезното за здравето велокаране. Подходящ е за хора, които искат сериозно да тренират и да се занимават с колоездене. Естествено планинския велосипед може да се ползва и от любители на колоезденето, които нямата за цел спортни достижения. Емоцията и удоволствието от каране на велосипед е неописуема, а за ползите за здравето са много- сърдечна дейноср, мускулен тонус, никаква депресия,ползи за имунната система.

Мога ли да участвам в някой велоклуб?

Да, разбира, се стига да имате желанието и времето да го правите. Колоездачите се славят със стахотното си чувство за хумор и приятелско отношение.

Какво трябва да нося със себе си, когато съм в планината с велосипед?

Трябва да носите всичко неодходимо за престой в планината- малко резервни дрехи, миниаптечка, храна, вода, фенерче, нож, лични документи, телефон. Задължително носете защитни очила и каска, докато карате и се наслаждавайте максимално на почивката си сред природата.