Какво не знаете за вечерната иглика

Дивото цвете на Европа или още познатата ви вечерна иглика всъщност по произход е от Северна Америка, но още през 17 век тя се разпростира по ширините на Европа, където смайва с чудодейните си полезни свойства. Какво не знаете за това растение и за какво може да го използвате, закупувайки масло от него чрез онлайн магазин biofetish.com, предстои да разберете в настоящата ни публикация.

Вечерната иглига освен красиво цвете е и изключително полезна. Нашите прадеди също са знаели това и приложението на билката е било почти за всичко. Например, изключително интересна е употребата на корените на растението. В миналото те се накисвали във вино и се оставяли да престоят. Любителите на чашката вярвали, че с консумацията на корени от вечерна иглика неутрализират действието на виното. Освен това консумацията им се свързвала и с придобиването на способности за опитомяването на диви животни. Доколко това е вярно, никой не знае, но индианците, по онова време, използвали маслото на вечерната иглика, за да неутрализират миризмата си по време на лов и да могат да се доближат максимално до животните, които ловуват. Съвсем не толкова отдавна, а дори и до днес – различни билкари пък употребяват листата, кората на стъблото и корените на вечерната иглика за лекуването на различни стомашно-чревни разтройства. От вечерна иглика се произвеждат и силно ефективни домашни мехлеми за лекуване на рани.

Днес, вие също можете да се докоснете до магията на това красиво растение, посредством интернет. С един клик на мишката – поръчвате, купувате и може да използвате масло от вечерна иглика, предлагано в Biofetish. Магазинът се слави със своите висококачествени и натурални продукти, а след употребата на вечерна иглика вие може да се похвалите пък с по-красива кожа и по-добро здраве. Не изпускайте тази възможност.