Разлики между тънките и дебели влакна за риболов

Изборът на влакно за риболов понякога може да бъде доста труден.

В такива моменти – добре е да си припомните отново най-важните характеристики на едно добро влакно за риболов, в зависимост от мястото, на което ще ловите риба. Именно в тази връзка, следващите няколко изречения сме посветили на това да ви запознаем какви са основните разлики между тънките и дебелите влакна и кое кога е добре да използвате.

Посещавайки магазини за рибарски принадлежности като myfish.bg в интернет несъмнено ще откриете много и различни влакна за риболов. Като започнем от стандартните и най-използвани у нас монофилни и стигне чак до тези изработени от флуорокарбон, които се смятат за невидими за рибите. По-важното, което трябва да знаете за myfish онлайн магазина бива, че на този уеб адрес можете да откриете значително по-евтини цени на всички предлагани влакна. А ето и каква е основната разлика между тънките и дебелите такива и кога какво влакно да използвате.

Например, ако смятате да ловувате в бистри и чисти водоеми – изберете по-тънко влакно и обратното – ако във водата има много растителност и всякакви други препятствия заложете на по-дебело влакно. Много начинаещи риболовци, а и не само – избират да използват по-дебели влакна за риболов – независимо от условията, но това невинаги е най-доброто решение. Навярно ще попитате защо не е добра идея да използвате по-дебело влакно постоянно?

Разлики между тънките и дебели влакна за риболов

Изборът на тънко влакно улеснява замятането и ви помага да заметнете по-навътре, което е препоръчително при риболова на шарани. В случай, че искате съвсем да избегнете използването на по-дебели влакна – бихте могли да се ориентирате към закупуването на тънко плетено такова, което също е добра идея за риболов.

Влакната като цяло се предлагат в много разновидности и на различни цени, но това, което наистина е важно за успеха на улова, бива да съобразите влакната за риболов с мястото на ловуване, рибата, която искате да уловите и пр. Не пропускайте да посетите myfish.bg риболовния магазин, където ще откриете много и изгодни предложения. Те ви очакват.