3 причини да се посети Омуртаг на 7- ми юни

Ако сте пътешественици и обичате да изследвате носи територии из нашата малка, но богата на красоти и история родина, то можете да продължите да четете.

На следните редове ще ви запознаем с поне 3 причини да се посети Омуртаг на 7- ми юни. На първо място – това е празникът на града и няма да липсва настроение и усмивки през цялото време, като поводът за избора на конкретния ден е вторият български космонавт Александър Александров, който е излетял на съветския космически кораб „Союз ТМ-5“ на 7- ми юни 1988 г. По този повод можем да посетим и авиационния парк, където да видим три от самолетите на пилота, както и част от неговата авиационна техника. Ако пък искаме да се пренесем в космическите висини, през спомена за излитането в далечната ’88 г., то все още може да се види скафандърът на Александров в историческия музей.

3 причини да се посети Омуртаг на 7- ми юни

Ето как поводът за национална гордост се превръща е ден на града, от където е и самият пилот. Освен да се осведомите за всички новини за Омуртаг при Targovishtebg.com, Можете още и да се влеете в неговите улици и атмосфера и да се потопите във възрожденската епоха в стария град, където все още могат да се видят къщите от онова време, известния дом на баба Иванка Хаджийска, построена от уста Генчо Кънев, където Иванка е укривала жени и деца, по време на Освободителната война. Закрила по това време са намирали и беззащитните в източноправославния храм “ Св. Димитър“, изграден през 1851 г.

След като се потопите в красивите места из град Омуртаг, които да ви нашепнат за миналите времена, можете да посетите и някои от природните красоти в региона, като Златен водопад и Пиринешки джендем, които са пречистващи за всички сетива. Времената се менят, но историята се пропива във всяко кътче на родината ни, която можем все повече да обикнем с всяко следващо пътешествие. Вижте повече за актуалните новини за Омуртаг на Targovishtebg.com и не забравяйте, че пълно потапяне в миналото, няма нищо по-добро от личното посещение. Преценете сами.