Горещи новини

7 приети за нормални неща, които НЕ можеш да правиш в Русия

Какво е забранено в РусияПоказността на хомосексуалистите им е забранена.

Някои неща от списъка може да ги приемате за напълно нормални, но те са забранени в Русия! Част от тях са забранени лично от Владимир Путин. Американската телевизия CNN подбра 7 от тях, чиято забрана може да ви се стори забавна, а на някои притеснителна. Ето кои са те:

Гей пропаганда

Забранени всякакви действия, които пропагандират хомосексуалността. Никъде в Русия няма да видите гей парад или хомосексуална двойка, която свободно да изразява чувствата си на улицата.

Анонимни блогове

В руското интернет пространство, е забранена анонимността, що се отнася до воденото на блог и писането в него. Трябва да отбележим, че това важи за тези, които биват посещавани от поне 3 000 човека дневно. Според критиците законът ограничава свободата на словото, тъй като опозиционните блогове стават по-лесна жертва на съдебно преследване.

Забавни картинки накърняващи личността на някоя личност – мемета

Вероятно си спомняте онези забавни картинки с лика на Путин, на които пишеше „Къде е Путин“. Тези и всякакви други изображения с надписи, които накърняват достойнството на популярна личност са забранени в Русия!

Псувни

Ругатните са забранени в публичното пространство. От миналата година беше приет закон, който забранява използването на нецензурен език във филмите, телевизионните програми и развлекателната индустрия като цяло.

Гледането на филма „Дете 44“

Холивудската продукция, е забранена за излъчване на руска територия. Причината, е сюжета на филма, в който се разказва за сериен убиец убиващ деца по време на епохата на Сталин.

Публикуване на информация за наркотици

На руските сайтове им е забранено да пишат каквито и да било новини или статии свързани с наркотици. Руската комисия за контрол на медиите и технологиите има право без съдебна процедура да затваря всеки сайт, който изглежда незаконен. Части от Wikipedia дори бяха свалени заради информация, свързана с наркотици и самоубийства.

Жените не могат да носят дантелено бельо

Причината обаче, не е свързана с религиозни възгледи или нещо подобно. Официално се твърди, че дантеленото бельо е опасно за здравето и поради тази причина не може да се продава в Русия.

loading...

7 Коментари on "7 приети за нормални неща, които НЕ можеш да правиш в Русия"

 1. Забранил съм си да посещавам Русия.
  Така, че тази забрана, обезсмисля техните.

 2. Strashen umnik si.

 3. Славянка | 31.01.2016 at 15:23 | Отговор

  Браво на Русия и на Путин, така трябва да е в цял свят, това са добрите ценности и това означава да се грижиш добре за Народа си.

 4. Silencer,там не е за педали, и да искаш няма да те пуснат.

 5. и подпийнали на пътя няма да видиш щото НКВД ги прибира немедленно в изтрезвителя!
  крадлива държава с мания за величие е матушка рус!

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*