Закупуване на къщи във квартал Ветрен и Банево

Предимства от закупуването на къщи във Ветрен и Банево

Кварталите Ветрен и Банево са разположени в отдалечен район от центъра на град Бургас. В наши дни търсенето на къщи във Ветрен и Банево става все по-голямо заради многото предимства, които тези квартали предлагат. Нека разгледаме някои от тях:

Местоположение на квартал Ветрен

Сред най-големите предимства е разположението на квартала. Той е достатъчно тих и спокоен, предразполагащ към добра почивка далеч от натоварения трафик на централните улици на града. От друга страна е разположен достатъчно близко – едва на 14,5 км от центъра на Бургас – така че да предоставя бърз достъп до градския център.

Местоположение на квартал Банево

Квартал Банево се намира недалеч от квартал Ветрен, едва на 3 км от неговия център. Отдалечеността му от центъра на Бургас е около 17 км. Къща или парцел в кв. Банево би представлявали прекрасна инвестиция, която би могла да ви се отплати многократно в бъдещето заради близкото разположение на Бургаските минерални бани, които се намират едва на 1.5 км от квартала. Те представляват целогодишен балнео-курорт, което открива отлични възможности за развитието на балнео-туризма в района.

Удобство на локацията

Закупуването на къщи във Ветрен и Банево в Бургас има други предимства. И двата квартала позволяват на живеещите там да пътуват ежедневно по работа, учене или покупки до градския център не само с личен, но и с градски транспорт. Южно от квартал Ветрен започва автомагистрала Тракия, която води до София.

Освен Бургаските минерални бани, наблизо се намира и Атанасовското езеро, което също представлява популярен туристически обект в страната. То е добре поддържан резерват с разнообразен растителен и животински свят и лечебна луга.

Климатът в двата района

Разположени в плодородната Горнотракийска низина между Атанасовското езеро и склоновете на Стара планина, климатът в този район е повлиян от близостта на морето. В резултат зимата е мека или умерено студена, а лятото умерено топло или горещо. Пролетта настъпва сравнително рано – средата на март, а благоприятното време продължава до декември. Кварталите се характеризират с продължително слънчево греене на година – над 2000 часа. Климатът също предразполага за целогодишно провеждане на балнеолечение и туризъм, което предоставя възможност на закупилите къщи във Ветрен и Банево да започнат да реализират печалби практически веднага.