Какъв перфоратор да закупя за строително-ремонтна дейност?

Когато ни предстои да закупим дадена машина или инструмент, с който/която не просто да извършваме козметични ремонти вкъщи, а да работим, то е добре да обмислим добре покупката и да заложим на най-доброто.

Например, при избора на перфоратор от всякакво ниво – и любителски, и ръчни диамантно-пробивни, обърнете внимание на характеристиките скорост на въртене, номинална мощност и максимален диаметър на пробиване. Под скорост на въртене разбираме броя обороти, които инструментът може да извърши в минута на празен ход. От нея зависи способността на перфоратора да работи с различни видове материали и възможността на майстора да използва допълнителни приспособления.

Перфораторите на марката BOSCH са известни със своите невероятни свойства и функции, които ги правят подходящи за работа от всякакво естество. Когато ви предстои покупка за ремонтно-строителна дейност, то обърнете внимание на мощността на електродвигателя. Тя е един от важните параметри при избора на перфоратор, като по принцип по-големите й стойности означават възможност за по-бързо пробиване. Голяма част от електродвигателите са класически тип с въгленови четки, чието състояние трябва периодично да се проверява и при износване своевременно те да се сменят. Улеснение в това отношение са перфораторите с индикатор, който се задейства при износени, но все още използваеми четки. Понякога индикаторите се използват съвместно с т. нар. самоизклюващи се четки, които автоматично блокират работата на перфоратора при определена степен на износване.

перфоратор

А щом той ви трябва за работа, а не просто в дома, то е добре да заложите на по-висок клас, в който да бъдете сигурни и да извършвате това, което е нужно с по-голяма бързина. Повечето модели на марката BOSCH са снабдени с функция „къртене“, като при леките перфоратори от 2 до 4 кг, се използва захват на свредлото SDS Plus. В комплектите на някои от моделите е включен и допълнителен патронник за работа със свредла с цилиндрична опашка за пробиване без удар в метал или дърво. Ако ви звучи добре и се чудите откъде да се сдобиете със своя нов перфоратор, то пълната гама е налична в ProfiPlus.

Това е онлайн магазин за професионални инструменти, който физически се намира в гр.София, ж.к. Младост 1, бул. Йерусалим, бл. 51 А, но за тези от вас, които желаят можете да направите и поръчка онлайн. Можете да се свържете с екипа на магазина на телефон 02 974 46 07 или мобилен 0 888 444 031, както и на e-mail profiplus@mail.bg или facebook страница ProfiPlusLTD.

Перфораторите, които ще откриете в сайта им се делят на леки и тежки, така че преценете кой вид ще бъде по-удобен за вас. Можете да избирате на воля и при поръчката си получавате безплатна доставка. Не чакайте повече, а посетете ProfiPlus.bg още сега и поръчайте вашия нов перфоратор, с който да работите и да се наслаждавате.