Какво трябва да знаем при избора на детско столче за хранене

Детско столче за хранене обикновено се ползва след шестия месец на бебето, когато то вече се храни и с обща храна, освен с кърма или адаптирано бебешко мляко.

Столчето за хранене трябва да съдържа някои основни характеристики, с които не трябва да се прави компромис.

Повечето столчета за хранене са високи, което изисква изключителна стабилност в основата им. Колкото повече материал е вложен в изработката на основата, толкова по- стабилно ще бъде столчето. Избирайте столчета с широко място между крачетата за максимално добра стабилност.

Друга характеристика е таблата на столчето. Таблата трябва да може да се сваля, за да се почиства лесно. В KidsMarket.bg се предлагат столчета за хранене с двойна табла, което допълнително улеснява почистването.

Тапицерията на столчето също е добре да е лесна за почистване. Не избирайте столчета с тапицерия от текстил- имайте предвид, че столчето за хранене ще се ползва няколко пъти дневно, основно за хранене, а бебетата все още не разполагат с инстинкт за „пазене на чисто“. Добре е да изберете тапицерия тип „мушама“ за да може да почистите столчето с влажна гъба или кърпа.

Коланите за обезопасяване също са задължителен атрибут, за който трябва да следите при покупката си.

Като бонус, може да изберете и функция за наклон на гръбчето, която позволява ползването на столчето преди бебето да може да стои стабилно. Предлагат се и комбинирани столчета за хранене с функция шезлонг или люлка, които могат да се ползват от самото раждане на бебето. Това спестява доста средства и място в дома.

Столче за хранене

Разгледайте характеристиките на столчето в сгънато и разгънато състояние. Предвидете къде ще съхранявате столчето за времето, през което не се ползва. Ако разчитате, че столчето ще се побере зад вратата или в някоя ниша на апартамента, изчислете вижте размер преди покупката. Като предимство може да се отбележи и функцията колелца на някои столчета- с тях лесно ще преместите столчето от масата до стаята и обратно.

Цветовият избор е много богат и е изцяло по вкуса на родителя.