Онлайн обучение по фотография – струва ли си?

Фотографията е страхотна професия, в която може да разгърнете своя потенциал и да бъдете много креативни. Ако ви е само хоби със сигурност сте се замисляли какво ли би било ако хобито ви се превърне в професия и нещо, от което си изкарвате прехраната. Най-вероятно би било страхотно, но трябва да започнете от някъде. Ако нямате в момента много време, може да се възползвате от онлайн обучение по фотография.

Въпросът е струва ли си да се обучавате онлайн?

Много хора смятат, че онлайн обучението не е за тях, защото по този начин не могат да усвоят правилно целия материал и няма кого да питат, ако нещо не им е ясно. Да, има го този момент на непрестанната комуникация лице в лице с лектора, но обикновено дори и да посещавате уроци по фотография присъствено, вие сте в група и не винаги треньорът може да обърне специално внимание на всеки поотделно. От друга страна фотографията не е някоя сложна наука като физика или биология, не е и програмиране, въпреки, че много хора станаха такива специалисти именно от такива онлайн обучения, та да има сериозни притеснения. Това, което ви е необходимо е добър и харизматичен лектор с отлични познания по фотография, които може да предаде по един увлекателен начин цялата информация и практика, която има до момента.

В крайна сметка всичко си зависи от желанието на човека да учи и времето,което може да отдели да практикува научено. Нищо не става мигновено за една седмица. Не очаквайте, че се с едно онлайн обучение по фотография ще станете мастър и няма да има нужда да се упражнявате и да посещавате други курсове и мастър класове. Напротив, и точно това му е хубавото, да можете да се усъвършенствате всеки един ден и да ставате все по-добър в това, което правите. Така, че ако питате има ли смисъл от онлайн обучение по фотография, отговорът категорично е да.

Може да започнете своето израстване в света на фотографията с онлайн обучението по фотография от Топ Гуру. Курсът се казва “основи на фотографията” и е за начинаещи. С него ще поставите здрави и стабилни основи, благодарение на харизматичния лектор Георги Казаков, който до минимум е ограничил теорията и залага само на практическата част. В онлайн обучението по фотография в Топ Гуру ще научите какво е ISO и бленда, как да снимате със светкавица, как да настройвате фотоапарата си, как да фокусирате и експонирате, какви са правилата за композиция и видовете светлина и др.

Накрая ще се научите и да обработвате снимките и по-конкретно техните цветове с Adobe Lightroom – програмата, която се използва от стотици фотографи и създатели на визуално съдържание в социалните медии. След края на обучението ще получите и 12 месеца достъп до цялото видео съдържание, което ще бъде на ваше разположение.

А ако нещо не разбирате, не ви е ясно или искате да попитате нещо, винаги може да го направите в платформата и да получите отговор на всеки ваш въпрос.