Преглед на маслото SHELL Helix HX7 5W-40 – предимства и употреба

Това масло е специално формулирано за автомобили, използвани в града, тоест за тежки товари, но не е приложимо при двигатели с филтър за твърди частици. Може да се пълни в двигатели, задвижвани от бензин, дизел, газ, етанолови смеси и биодизел. Той е полусинтетичен, но неговите характеристики не отстъпват на синтетичните.

SHELL произвежда минерална основа от природен газ, използвайки собствената си технология PurePlus, която му придава изключителни качества.

Резултати от тестовете
Маслото беше независимо тествано и показа добри резултати. Кинематичният вискозитет при 100 градуса е доста висок, но се вписва в стандарта SAE J300, такъв висок индикатор показва дебел филм, който маслото образува, което потвърждава неговата годност за градско шофиране с големи натоварвания. Индексът на вискозитета също е доста висок, което също е плюс в твърдението, че това е масло за града.

Продуктът има високо базово число и ниска киселинност. Тоест, той ще се измие добре и няма да загуби тази способност през целия препоръчителен пробег. Съдържанието на сулфатна пепел е ниско, но все още не е с ниско съдържание на пепел и не трябва да се използва в двигатели, изискващи ниско пепелни масла.

Сярата е твърде много, но MB 229.3 се вписва в границите на допустимите отклонения, като се има предвид съществуващия пакет с добавки, такъв индикатор за сяра е нормален, но пепелта е изненадваща, не е достатъчна за такава опаковка. Пакетът с добавки е богат, има модификатор на триене молибден, пакет добавки против износване ZDDP.

Предимства:
• Оптималният състав за градския трафик.
• Внимателно почиства двигателя, подходящ за използвани двигатели с вътрешно горене.
• Висок вискозитет, създава плътен маслен филм.
• Голям брой одобрения от производителите на автомобили.
• Стабилен при големи натоварвания.
• По свойства той е еквивалентен на синтетика.
• Подходящ за двигатели на домашни автомобили.
Недостатъци:
• Не е открит.

Възползвайте се от нашите предложения за атрактивна цена на моторни масла. В Лекскар – онлайн магазин за моторни масла ще откриете голямо разнообразие от продукти, съобразени с вашите нужди, както и гарантирано качество.