Какво е стрес и как да го управляваме с добавки за стрес и депресия

Какво е стрес и как да го управляваме с добавки за стрес и депресия

Стресът е естествена реакция на организма към всякакви външни искания или заплахи. Когато се усети реална или въображаема опасност, защитните механизми на тялото се активират рефлекторно – стресова реакция, която се нарича още реакция „борба или бягство“.

Какво е стрес и как да го управляваме с добавки за стрес и депресия

Чрез реакцията на стрес тялото се защитава. Когато се извършва нормално, този отговор ви помага да поддържате концентрация и бдителност, както и правилното ниво на енергия. В спешни случаи стресът може да ви спаси живота, като осигури необходимата енергия, за да се защитите.

Стресът също може да ви помогне да се справите с новите предизвикателства. Той е този, който ви подкрепя по време на важна презентация на работното място, увеличава концентрацията по време на решителното хвърляне в играта, насърчава ви да се подготвите за изпита, а не да гледате телевизия. В един момент обаче стресът престава да бъде полезен и се превръща в сериозна заплаха за здравето, настроението, производителността, взаимоотношенията и качеството на живот.

Управление на стреса

Управлението на стреса е начин за регулиране на ефектите от стреса върху тялото и ума ви. Управлението на стреса може да изисква овладяване на умения като решаване на проблеми, приоритизиране на задачи и управление на времето. То може също да включва подобряване на способността да се справяте с промяната, несгоди и / или конфликти, например чрез подобряване на емоционалното осъзнаване, изразяване на благодарност или подобряване на личните взаимоотношения.

Хранителните добавки за стрес и депресия в МагХербс, също могат да бъдат полезни за справяне със стреса. Много лечения без рецепта могат да подобрят здравословния физиологичен отговор на стреса, като например поддържане на здравословни нива на хормоните на стреса и насърчаване на адекватен сън и добро настроение.

В магазин МагХербс ще намерите голямо разнообразие от добавки за стрес и депресия. В нашия каталог ще се ориентирате лесно, за това от което имате нужда.