Как се приема маслото от черен кимион и колко често?

Маслото от черен кимион не е много известно на широката аудитория, но то има чудесни лечебни свойства, за които се знае от векове. Наричано “черното злато” то е отличен защитник на имунната система, има аналгетични, противовъзпалителни и антибактериални свойства. Освен това поддържа доброто състояние на кожата и косата и увеличава производството на кърма след раждане и е добре да се приема по всяко време на годината с цел превенция и профилактика.

Маслото от черен кимион е прието да се приема като превантивна мярка срещу различни грипни и простудни заболявания и състояния, но също така и когато те вече са настъпили в организма, като разбира се, ако има оплаквания приема се удвоява. Известен със свойствата си да унищожава и изкарва от тялото токсини, бактерии и паразити, черният кимион е отлично средство за борба с редица състояния и заболявания, както и да контролира нивата на кръвното налягане, кръвната захар и холестерол.

Според различните видове хранителни добавки приема на масло от черен кимион е различно. Един отличен продукт е Черен кимион – ZeinPharma. Той е изцяло натурален продукт, извлечен от египетското растение „Nigella sativa“, а пресоването запазва максимално всички негови полезни и активни съставки. За профилактика е прието да се приемат по 3 капсули на ден от него, а при оплаквания, дозата да се повиши до 6 капсули на ден. В състава си тази хранителна добавка съдържа още наситени мастни киселини, моно-ненастени мастни киселини, поли-ненаситени мастни киселини, както и линолова киселина.

Препоръчително е приемът на черен кимион да започне колкото се може по-рано с цел ранна превенция и за да се избегнат всички нежелани състояния. Важно е да отбележим, че “черното злато”, както още е известно маслото от черен кимион, не води до привикване и нежелани реакции. Според научните изследвания, маслото от Черен кимион има противовъзпалително, антиоксидантно, антихистаминово, имуномодулиращо, антимикробно и аналгетично действие.