Съвети при продължителен полет със самолет

Полетите със самолет ни позволяват да пропътуваме дълги разстояния за часове, които например с наземен транспорт биха ни отнели дори и дни. Освен това цената на някои самолетни билети е в пъти по-евтина от сумата, която бихме заплатили за пътуване с личен автомобил например. Колкото и да е бърз въздушният транспорт има полети, като междуконтиненталните например, които продължават 14 часа! Представете си колко приятно се прекарва това време, ако просто седите на мястото си и чакате да кацнете. Е, със сигурност по някое време ще ви стане скучно.

Как да се подготвим за дълъг полет?

Заредете устройствата си преди полет

Телефонът или лаптопа със сигурно ще бъдат нещото, което ще ви помогне да преборите скуката и като цяло ще бъде с вас още от самото начало, започвайки от съхранението на самолетните билети на телефона и използването им с чисто развлекателна цел. Може да слушате любимите песни или да гледате интересен филм, а дори и да свършите малко работа. Носете със себе и зарядни устройства или допълнителни батерии, защото знаете, че няма как да издържат дълги часове без презареждане.

Носете си нещо за хапване

Самолетната храна не се слави като особено вкусна, а и цената и не е като на земята. Не винаги имате най-добрите възможности за избор и ако ви сервират нещо, което не харесвате, доста дълго ще стоите гладни. Ето защо може би е най-добре да вземете със себе си някои друг сандвич или ядки за всеки случай. Въпреки че повечето авиокомпании ще предлагат безплатна храна и напитки при полети на дълги разстояния, без ограничение за количество или колко често можете да поръчате. Имайте предвид, че е необходимо да се запознаете предварително с това кои храни и напитки може да носите в самолета.

Резервирайте предварително своето място

Мястото на което седите е също толкова важно за вашия комфорт, колкото всеки друг фактор, когато става въпрос за удобство при полет на дълги разстояния. Седалката до прозореца е чудесна, ако търсите нещо, ако искате да се наслаждавате на гледките от високо и не искате да бъдете обезпокоени, докато спите. Докато седалката до пътеката е добра, ако искате да ставате, когато пожелаете, без да се налага да молите човека до вас да се премести. Ако пътувате в група или заедно със семейството си, авиокомпанията винаги ще се опитва да ви настани един до друг, но това не винаги е гарантирано. Единственият начин да гарантирате, че всички членове на вашата група ще бъдат седнали заедно, е като предварително изберете място.

Носете комфортни дрехи

Със сигурност не искате да ви е студено 8 часа, нали? Носете дрехи с които ще ви е комфортно да стоите, както и връхни дрехи, които може да сложите, ако ви стане студено, или свалите, ако е горещо. Същото важи и за обувките, може и да стоите само седнали, но няма да ви е приятно, да стоите с неудобни или тесни обувки.

Как да разбера какви удобства ще имам по време на полета си?

Когато резервирате самолетни билети , навярно сте забелязали, че цената се сформира от класата в която ще летите и допълнителните услуги, които се включили. Ако обаче искате по-подробна информация, може да погледнете в сайта на съответната авиокомпания, какви са удобствата от които може да се възползвате още преди резервирането на полета или пък след това.