Какви нужди имат пациентите с деменция, намиращи се в старчески домове?

Една от основните причини за взимането на тежкото решение да изпратим нашите близки в дом за стари хора е наличието на деменция. Това е патологично състояние, при което болните започват да забравят отминали събития и то такива, които са се случили в близките седмици. Процесът е прогресивен и с времето състоянието се влошава. Какви са нуждите на тези пациенти и как да им ги осигурим?

От какво се нуждаят пациентите с деменция?

Загубата на памет може да бъде причина за създаването на редица проблеми от личен, финансов и битов характер. Хората не осъзнават всичко това, което ги кара да не изпитват никаква вина за случилото се. С напредването на заболяването пациентите могат да изпитат нужда от помощ дори и за нормалните си хигиенни навици. Това налага наличието на помощник, който да бъде до тях през целия ден.

Освен това тези хора често забравят да се хранят или точно обратното – че вече са се хранили. Загубата на памет по отношение на приема на медикаментозни средства може да бъде дори животозастрашаващ. В най-тежките случаи тези хора могат да напуснат дома, без да си спомнят обратния път към вкъщи и това да доведе до тяхното изчезване. Наличието на асистент и постоянно наблюдение ще сведе до минимум всички тези евентуални събития.

Как да задоволим нуждите на пациенти с деменция?

Най-добрият начин това да се случи е използвайки грижите на дом за стари хора, който е лицензиран за работа с такъв тип пациенти. В България сред най-добрите се нарежда „Здраве“, който предлага помощ за вашите близки, медицинска грижа и 24-часово видеонаблюдение за сума от 1100 до 1200 лева на месец. Повече за това можете да прочетете в https://dom-zdrave.com.

Близките ни с деменция имат нужда от грижа и внимание, което понякога трудно можем да им дадем. Ето защо те се чувстват перфектно в домовете за стари хора. Направете собствено проучване и вземете най-доброто решение за цялото ви семейство.