Какво е калкулатор за гражданска отговорност

При всеки шофьор може да се случи събитие, което е непредвидено и неочаквано, дори и да смятаме че сме едни от най-добрите шофьори. Точно за този вид ситуации свързани с управлението на колата са създадени застраховките Гражданска отговорност. За да сте в безопасност постоянно и да сте сигурни, че при непредвидена ситуация, ще можете да покриете щетите, не пропускайте да заплатите своята полица. С нея свеждате до минимум опасността и рисковете свързани с използването на своето превозно средство.

Тази застраховка може да се сключи в офис на компанията, която сте избрали, както и онлайн. В Интернет пространството има много брокери, но трябва да се доверите само на най-добрите. Такива са zastra.bg. С тях няма да имате колебание, че сте избрали най-добрата оферта, че са с най-качествения калкулатор за Гражданска отговорност и че насреща си имате екип от професионалисти. Освен да получите различни оферти за своята застраховка, в сайта на zastra.bg можете да проверите и дали към момента е валидна вашата застраховка и коя е датата, на която изтича. Голямо улеснение за клиентите, които не помнят такива срокове.
Освен това ще видите всички оферти, които са точно за вас, според данните които сте дали, за да получите офертата.

Важност на застраховка Гражданска отговорност

Всеки, който притежава превозно средство трябва да притежава такъв вид застраховка. Тя е вашата защита, ако се случи пътно транспортно произшествие. Тя ще ви подкрепи като заплати щетите при имуществените вреди. Освен това ще покрие разноските по медицинско лечение в случай на телесна повреда. И при двата случая става въпрос за човек различен от шофьора, който е направил катастрофата. С Гражданската отговорност се гарантира това, че пострадалите ще получат своята компенсация. Сумата се изплаща директно от застрахователя.

Застраховката покрива имуществени и неимуществени вреди. Това са тези, които са причинени на чуждо имущество, има телесни повреди или смърт, трайно увреждане и пропуснати ползи от това увреждане.

Има и изключения. Това необезпечаването на щети по автомобила, който е шофиран от човека предизвикал катастрофата, както и вреди на хората, които са се возили в него. Също така и не изплаща щети при повреди на състезания и други.

Лимитите са еднакви за всяка от компаниите, които предлагат такъв тип застраховане. Можете да ги пресметнете с калкулатор Гражданска отговорност. При инцидент в България с пострадали хора, лимитът за всички пострадали е 10 420 000. Ако няма пострадали хора при ПТП-то, сумата, която ще бъде изплатена е 2 100 000 лева. Застраховката се сключва за лимита и новото на отговорност.

Сроковете, в които са валидни застраховките Гражданска отговорност са в рамките на 12 месеца или една година от датата на сключване на полицата. Има възможност сумата по застраховката да се плаща на вноските. Предложенията към момента за разсрочено плащане е на 2 пъти или 4 пъти. Има леко оскъпяване при такъв вид плащане. Към цената е включена и Зелена карта. От началото на 2016 година тя се дава към полицата, а не се заплаща отделно и не трябва вие да подсещате за това застрахователя си.