Плочките за баня като част от интериора

Някога хрумвало ли ви е, че плочките за баня могат да бъдат разглеждане като част от интериора?  Разбира се, това е така, тъй като днес имаме възможност да избираме от огромен брой предложения в областта.
Но какво всъщност трябва да знаем за плочките за интериор за баня и какви трябва да бъдат критериите ни, когато ги избираме? Отговорите на тези въпроси ще намерите в днешната ни статия.
За да пристигнат плочките за баня в състоянието, в което ги виждаме, те първо се пекат при доста висока температура. Повечето от вас най-вероятно знаят кои са най-често срещаните плочки за баня, а именно гранитогрес, фаянс и теракот. Но трябва да знаете дали всички те са подходящи за подови настилки и дали има такива, които трябва да се поставят само на стените.
Ще започнем с гранитогреса. Той се слави като доста издръжлив, което автоматично го превръща в идеалната подова настилка и интериор за вашата баня. Гранитогресът е влагоустойчив, което означава, че той се ползва и като външна подова настилка, тъй като атмосферните влияния не се отразяват на здравината и визията му.
Продължаваме нататък с фаянса. Добре е да имате предвид, че фаянсът няма голяма влагоустойчивост, така че ви препоръчваме да го поставяте единствено и само на стените на вашата баня.
И за финал оставихме теракота. Той може да се ползва и като подова, и като стенна настилка във вашата баня. Устойчив е на вода и натоварване.
Преди да се спрете на модел плочки за вашата баня, би било добре да съобразите какви са размерите на помещението, тъй като някои размера няма да са подходящи. Съветваме ви също така да имате предвид и какви ще бъдат мебелите в банята, за да сте сигурни, че визията и интериорът ще бъдат наистина приятни. Все пак именно банята е едно от най-използваните помещения в нашето жилище, така че то трябва да изглежда отлично, а и да е направено с качествени материали.