Горещи новини

Александър Томов посочи пътя за ЦСКА и обвини Манджуков и Инджов за лиценза

Александър Томов посочи пътя за ЦСКА"Манджуков и Инджов са виновни за лиценза. Трябва да се поеме по пътя за оздравяването на клуба", заяви Томов.

Бившият президент на ЦСКА, с когото са свързани двата най-големи краха в историята на клуба от началото на демокрацията, даде специално интервю пред „Спортал“, в което обясни каква е ситуацията с клуба, кой е виновен за лиценза и какъв е пътят за червените от тук нататък. Александър Томов сподели, че той и неговият екип са свършили изключително много работа, откакто са взели клуба от ръцете на Титан. Той разкри, че са погасени страшно много задължения и е бил направен план за изплащането на останалите и най-вече тези към НАП. Икономистът посочи, че е бил разработен финансов план за 2015 година в размер на 12-13 милиона лева. Пет милиона от тях са щели да бъдат изплатени към Агенцията по приходите, а останалите за заплати и текущи разходи.

Александър Томов посочи, че не е съгласен с появилите се информации относно заплатите. Според него цифрите са сериозно завишени и не отговарят на истината. Все пак уточни, че ЦСКА няма как да сглоби боеспособен състав с нисък таван за заплати и отбеляза, че футболистите в клуба са били оценени на 18 милиона лева от независими експерти! Също така добави, че е имало предварителна договорка за продажбата на Кукоч, Фелипе и Тони Силва, от които са щели да бъдат инкасирани поне 3 милиона лева приходи.

Все пак можеше и да направим пробив в Европа, откъдето идват големите пари. През 2015 грубите изчисления сочеха, че в клуба ще има постъпления от порядъка, да не казвам 7, но поне 6 милиона евро. Това щеше да се случи, ако не бе извършен погром срещу ЦСКА. Абсолютно престъпление.“, обяснява Томов

Александър Томов посочи, че основни виновници за отнемането на лиценза на ЦСКА са Манджукови и Инджов, които са взели на сила управлението в ЦСКА и са замазвали очите на феновете с обещания, че няма да има проблеми с лиценза, който беше отнет заради 800 000 лева неплатени задължения към Националната агенция по приходите. Той не изключи варианта да им е било обещано нещо на двамата от Борислав Михайлов или други хора от високите етажи на властта.

Относно бъдещето на клуба, Томов заяви, че Гриша Ганчев няма как да заобиколи закона. Бившият президент на армейците се обяви против сливане с друг отбор и добави, че трябва да се поеме по пътя на оздравяването на дружеството. „Двамата господа ми повтаряха, че всичко е уредено на високо ниво и новото дружество ще участва в „А“ група. Бях наясно, че по този начин няма как да станат нещата. Въпреки това си казах: „Защо пък не, щом всичко е уредено“. Затова пътят е един – оздравяване. Иначе ЦСКА ще изчезне или в най-добрия случай ще живурка в долните дивизии. Това в никакъв случай не трябва да се допуска.“, завърши Томов.

loading...

Be the first to comment on "Александър Томов посочи пътя за ЦСКА и обвини Манджуков и Инджов за лиценза"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*