Горещи новини

Анита Мейзер докара до лудост съкилийничката си в затвора

Анита Мейзер побърка съкилийничката си

Съкилийничката на Анита Мейзер във варненския арест се съсипала от постоянните сълзи на силиконката. Ивалена Маринова, която също е задържана за убийство, е от половин година зад решетките, но в последно време рухнала психически, пише „България днес“.Ивалена е привлечена като обвиняема за грабеж, извършен в съучастие с приятеля й Красимир Тодоров и придружен с убийството на 13-годишната Александра от Провадия. Престъплението бе извършено през пролетта, а тялото на момичето бе открито в изоставена постройка. Въпреки че Красимир твърди, че 18-годишната Ивалена няма нищо общо с убийството, прокуратурата я подведе под отговорност. Адвокат Стелян Любославов, който защитава тийнейджърката, заяви, че единственото, което има срещу нея държавното обвинение, е че в съдебно-медицинската експертиза се посочва, че престъплението може да е извършено от един или двама човека.

„Нито дактилоскопичната експертиза, нито дори направените няколко ДНК експертизи показват участие на Ивалена в убийството“, коментира юристът.
Докато тече разследването, тийнейджърката е във варненския арест. Отначало била сама, по някое време при нея имало различни задържани, а от два месеца е „съквартирантка“ с Анита Мейзер. Сексбомбата бе арестувана за смъртта на мъжа й Николай Димов. Тя обаче се сринала в килията и изпаднала в жестока депресия.

„Адвокатът й я посещава през ден, за да й вдъхва кураж. Дъщерята Джулия също идва редовно и подкрепя майка си в тежкия момент. Но истината е, че Анита е в нервна криза. Плаче постоянно и казва, че времето е спряло“, разкриха нейни близки.

Сълзите на силиконката влияели и на съкафезничката й Ивалена. В последно време и тя започвала да рухва.

„Няма нормален човек, пък и ненормален да е, който да не се срине, след като е задържан от половин година. Надявах се, че съдът ще прецени, че може да я пусне в домашен арест, но ето, че това не се случи“, каза вчера адвокат Стелян Любославов, след като по-рано Варненският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение на Ивалена Маринова.

На заседанието магистратите представиха приобщена по делото кореспонденция между двамата обвиняеми. Според защитата на Маринова няма доказателства, че писмото е писано от Ивалена, но това е доказателство, което ще бъде изследвано и ценено при гледане на делото по същество. Втората съдебна инстанция сподели напълно основанията на Окръжния съд, с които бе потвърден арестът на обвиняемата. Според тях от свидетелските показания, обясненията на обвиняемите и назначените експертизи може да се направи предположение, че тийнейджърката е съпричастна към престъплението. Тройна комплексна съдебно-медицинска експертиза е посочила в заключението си, че убийството на момичето е било извършено чрез удушаване, в което са участвали едно или две лица.

„Няма данни или факти, които да мотивират съда за изменение на мярката за неотклонение. И за този съд е реална опасността Маринова да се укрие или да извърши друго престъпление. Фактът, че майката на Ивалена била готова да я приеме в своя дом, не е гаранция, че обвиняемата няма да се отклони от наказателно преследване“, се казва в определението, което не може да се обжалва.

Адвокат Любославов обяви, че въпреки психическото състояние на тийнейджърката най-рано след месец-два ще иска отново промяна на мярката й за неотклонение.

„Ние по никакъв начин не злоупотребяваме с тази възможност. На шестия месец за първи път настоявахме да бъде пусната под домашен арест. Исках да мине време, за да бъдат събрани достатъчно доказателства, че клиентката ми не е съпричастна към престъплението. Явно обаче ще трябва да изчакаме още“, коментира юристът.

Трима психиатри посещават Анита Мейзер в ареста, за да установят нормална ли е скандалната брюнетка и да регистрират отклоненията й, ако въобще има такива. Събеседванията с вещите лица се провеждат на място в пандиза, като силиконката не е извеждана от сградата повече от месец. Разговорите и действията на психиатрите са част от тройната експертиза, назначена от разследващите по случая със смъртта на съпруга й Николай Димов.

Източник: БЛИЦ

loading...

Be the first to comment on "Анита Мейзер докара до лудост съкилийничката си в затвора"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*