Горещи новини

ВИЖТЕ какви бронирани лимузини ще поръча НСО за 2,5 милиона лева, за да вози депутатите

Бронирани мерцедеси

Два леки бронирани автомобила висок клас за 2 млн. лв без ДДС ще поръча Националната служба за охрана (НСО). Процедурата е обявена на 10 септември.

Изискванията са автомобилите да са фабрично нови, неупотребявани, произведени през 2016 г. и да с от една марка. Автомобилите трябва да бъдат доставени до 31 януари 2017 година. Техническите спецификации на автомобилите са поверителни и за тях няма предоставена информация в обявлението на службата, пише офнюз.бг.

Все пак от обявлението става ясно, че автомобилът трябва да е дълъг повече от 5.2 м, по-широк от 1.85 м и висок над 1.45 м. Трябва да има автоматична скоростна кутия с не по-малко от шест скорости, а двигателят трябва да е бензинов с максимална мощност над 360 kW. Максималната скорост трябва да бъде над 180 км/ч и автомобилът трябва да ускорява от 0 до 100 км/ч – под 8 секунди. Разходът на гориво трябва да е под 18 литра за 100 км пробег.

armored-mercedes-benz-cls-class-nigeria

Освен стандартните екстри и системи за сигурност за лимузини висок клас като антиблокираща спирачна система, електронна програма за стабилност, система срещу боксуване и поднасяне на автомобила въздушни възглавници и др., от службата настояват автомобилите да имат климатизирани седалки с вентилация и отопление, автоматична климатична инсталация, с отделно управление за задните места, врати с комфортно сервозатваряне и фиксатори за задържане в отворено състояние, дистанционно отваряне на капака на багажното отделение, тапицерия от естествена кожа, а цветът на автомобилите трябва да е черен металик.

Отварянето на офертите ще се състои на 11 октомври 2016 г.

Преди две години поръчка на службата за близо 1 млн. лв. на луксозни автомобили предизвика реакции. Аргументите за покупката на новите коли тогава бяха, че колите от 2005 г. са „овехтели“.

Двата нови автомобила не се поръчват за предстоящото председателство на страната на Съвета на Европейския съюз. Заради предстоящото председателство в периода 2016-2019 г. службата ще получи общо 1 361 000 лв. за купуването на товарни автомобили за превозване на новата техника. За председателството правителството има готовност да купи или наеме до 50 автомобила за службата, която ще се грижи за транспортирането и охраната на гостите в рамките на българското председателство.

Източник: BRADVA.BG

loading...

Be the first to comment on "ВИЖТЕ какви бронирани лимузини ще поръча НСО за 2,5 милиона лева, за да вози депутатите"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*