Горещи новини

Гледайте в какъв лукс тъне президентския син, докато народа му гладува!

Президентският син тъне в лукс
Синът на президента на Екваториална Гвинея пристигна във Франция, където ще бъде съден по обвинение за кражба на държавни пари. Познатият като плейбой Теодорин Обианг според обвинението е потрошил повече от сто милиона долара за закупуване на недвижимости в Париж и колекция от скъпоценни италиански автомобили, докато народът му живее в пълен недоимък.

Процесът в понеделник беше отложен по молба на адвоката му с довода, че е имал прекалено малко време да изгради защитата си. Според наблюдатели този процес е прецедент за Франция, чиито власти досега си затваряха очите пред далаверите на африканските големци, които купуват имоти там с крадени държавни пари.

Екваториална Гвинея е единствената страна в Африка, в която се говори на испански и е една от най-големите производителки на нефт на континента. Въпреки това огромната част от населението и до днес живее в пълна сиромашия.

Държавната й върхушка често попада под ударите на правозащитните организации заради репресивните закони, високите нива на корупция, както и за незаконните мъчения и убийства от страна на службите. Заради това никой не очаква, че Обианг го заплашва затвор.

През 2011 г. американските власти го принудиха да предаде вилата си в Малибу, както и ценната си колекция от сувенири, която преди това била собственост на Майкъл Джексън.
Източник: БЛИЦ

loading...

Be the first to comment on "Гледайте в какъв лукс тъне президентския син, докато народа му гладува!"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*