Горещи новини

Ето каква е реалната стойност на най-новия iPhone 7

Реалната стойност на iphone 7

Общата стойност на частите, използвани за направата на iPhone 7, възлиза на около 220 долара, разкрива изследване на аналитичната компания IHS Markit от миналата седмица.

IHS Markit прави разбивка на компонентите, използвани при направата на 32-гигабайтовия iPhone 7. По предварителни оценки излиза, че най-скъпият компонент в новия смартфон на Apple е екранът, струващ 43 долара.

След това се нареждат Intel Modem и набор от други чипове на общ стойност от 33.90 долара, а новият A10 Fusion процесор, захранващ устройството, е оценен на 26.90 долара. Двете камери, с които разполага “седмицата”, добавят още 19.90 долара.

Общата стойност на частите възлиза на 219.80 долара. Към това IHS Markit добавя и разход по сглобяването в размер на 5 долара и получава, че себестойността на един iPhone 7 се равнява на 224.80 долара, или с 36.89 долара повече от тази на iPhone 6S. В САЩ този модел се продава за 649 долара.

Apple обаче неведнъж е изразявала несъгласието си с подобни разбивки, заявявайки, че те не отразяват разходите за разработка, софтуер, транспорт и др.
“Ценовите разбивки на нашите продукти не отговарят на действителността,” заяви изпълнителният директор на компанията Тим Кук миналата година.

loading...

Be the first to comment on "Ето каква е реалната стойност на най-новия iPhone 7"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*