Горещи новини

Кадиров: Турция подкрепя терористите! Скоро ще съжаляват за това

Кадиров предупреди Турция да внимава"Турция е с терористите. Много скоро ще съжаляват за това", Кадиров.

Президентът на Чеченската република използва личния си профил в руската социална мрежа ВКонтакте, за да сподели своето мнение относно конфликта с Турция. Рамзан Кадиров остана бесен от твърденията на турските власти, че те винаги са подкрепяли борбата с тероризма и дори са оказали помощ на чеченците, когато се бореха с тях.

Искам конкретно да се отбележи кога, къде и с какво Турция е помогнала на Чечения и на моя народ? Покажете едно училище, болница, детска градина, построени като подарък за нас! Назовете един пример! Да, вие помагахте на уахабисти и терористи, събирахте за тях пари. Те извършваха атентати, които унищожаваха чеченския народ“, пише Кадиров

Чеченският лидер отбеляза, че Турция прави бизнес с тях като ги пуска да преминават през границите й. Освен това купува нефт от Ислямска държава, като по този начин финансира тяхното разрастване. Рамзан Кадиров подчерта, че Турция горчиво ще съжалява, ако не преосмисли позицията си. Лидерът на чеченците обяви, че от Ислямска държава няма да остане и следа, както и от нейните съюзници. Той е категоричен, че няма да допусне, когото и да било да уронва престижа на Чеченската република или Русия.

loading...

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*