Горещи новини

Направи си вкусна баница със сирене от стар хляб! Рецепта стъпка по стъпка със снимки

Баница със сирене от стар хлябВземете една тава. Намажете я с олио и наредете филиите по същият начин. празните пространства ги запълнете с малки парченца хляб. Постарайте се да няма празни празни пространства в тавата.

Винаги остава част от хляба, която не изяждаме и трябва да изхвърлим. Вместо да го правите обаче, може да проявите малко кулинарно творчество и да създадете неповторимо вкусна баница от стар хляб, която по нищо не отстъпва на традиционното тестено изделие. Необходимите продукти за нея са следните

    1 стар студен хляб – по възможност нарязан3 яйца1 кофичка кисело мляко1 опаковка бакпулвер250-350 гр сирене4-5 с.л. брашно5-6 с.л. зехтинсол (при нужда)

Начин на приготвяне

Баница със сирене от стар хляб

Вземете една тава. Намажете я с олио и наредете филиите по същият начин. празните пространства ги запълнете с малки парченца хляб. Постарайте се да няма празни празни пространства в тавата.

Баница със сирене от стар хляб рецепта

В една купа разбийте млякото и останалите продукти, без сиренето. Вземете една лъжица и намажете повръхността“. След това добавете сиренето, което трябва да бъде натрошено на малки парчета.

Баница със сирене от хляб рецепти и снимки

Печете баницата от стар хляб в предварително загрята фурна около 30 минути до зачервяване като на снимката.

Рецепта за баница със сирене от стар бял хляб

Ето го и крайният резултат! Да си оближеш пръстите.

 

loading...

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*