Горещи новини

НЕВЕРОЯТНО! Откриха цял град с гигантски пирамиди на дъното на Бермудския триъгълник!

Пирамиди на дъното на Бермудския триъгълник

На дъното на Бермудския триъгълник има огромен град с пирамиди. Това са установили преди няколко години двама учени – Пол Вейнцвейг и Полина Залитски, с помощта на подводен робот край бреговете на Куба.Постройките на града включват и няколко сфинкса. Ясно се виждат очертанията на четири пирамиди, подобни на египетските. Заедно с другите здания те се намират на границата на легендарния Бермудски триъгълник.

Артефактите на кубинския комплекс от пирамиди сочат, че на това място е съществувал град. Потъването е станало поради покачването на морското равнище. Тези данни говорят за сходност на района с описанията в легендите за Атлантида.

Реконструкция на подводния град в Бермудския триъгълник
Реконструкция на подводния град в Бермудския триъгълник

Катастрофата може да се е случила в края на ледниковия период. Ледената покривка на Арктика се е топила, което е предизвикало рязко покачване на морското равнище по цял свят и особено в Северното полукълбо. Бреговите линии са променили своите очертания – множество земи са били погребани под водата. Острови, дори част от континентите са изчезнали безследно.

Към края на ледниковия период нивото на Световния океан е било с около 300 метра по-високо, отколкото днес. Съвременните технологии вероятно биха могли да спасят Атлантида. Тези обстоятелства сочат, че на дъното на Карибския басейн са се намирали постройките на древни цивилизации.

ПРОЧЕТИ ЦЯЛАТА СТАТИЯ В zahariada.com

loading...

Be the first to comment on "НЕВЕРОЯТНО! Откриха цял град с гигантски пирамиди на дъното на Бермудския триъгълник!"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*