Горещи новини

ПЪРВА ВЕРСИЯ ЗА ПАДНАЛИЯ САМОЛЕТ В ЧЕРНО МОРЕ! Техническа неизправност!?

Причина за разбилия се самолет

Източник в екстрените служби е съобщил за Интерфакс, че по предварителни данни при набирането на височина „екипажът се е сблъскал с техническа неизправност от критичен характер, която е довела до катастрофата“. Както БЛИЦ вече информира първите отломки и вещи на пасажери от рухналия тази сутрин в Черно море самолет вече бяха намерени.

Възможна грешка на пилотите също не е изключена, но източниците от спецслужбите подчертават, че те са били с голям опит в пилотирането на самолети от този тип. Метеорологичните условия в Сочи също са били нормални в момента на излитането – добра видимост и слаб вятър.

Вече е образувано наказателно дело по член „Нарушаване правитлата на полета, довело до тежки последствия“. В Сочи е сформирана оперативно-следствена група, която вече провежда разпити на всички, които са се занимавали с подготовката на самолета за полета до Сирия.

Ту-1154 е кацнал в Сочи за дозареждане, след като е излетял по-рано от летищете на Чкаловск край Москва. На борда му е имало 8 души екипаж, 68 музиканти от Александровския ансамбъл, 9 журналисти и 6 съпровождащи.

Превод и редакция: БЛИЦ

loading...

Be the first to comment on "ПЪРВА ВЕРСИЯ ЗА ПАДНАЛИЯ САМОЛЕТ В ЧЕРНО МОРЕ! Техническа неизправност!?"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*