Горещи новини

СТРАШНАТА ИСТИНА ЗА БЕЖАНСКИЯ ЛАГЕР В ХАРМАНЛИ! ЕТО КАКВО КРИЯТ ОТ НАС!

Истината за бежанския център

Няма я оградата на бежанския център в Харманли. Отворен е цял портал, през който бежанците излизат навън. През него са избягали и служителите от столовата, когато става първия бунт.

Това  разказа по Нова журналистът Надя Ганчева, която единствена успя да премине зад стените на лагера, докато бунтът назряваше.

Каква е хронологията на събитията?

Водни оръдия, гумени куршуми и сълзотворен газ срещу бежанците. Полицията влезе два пъти в битка с мигрантите в Харманли. Първият бунт се възпламени преди обяд. Запалени гуми, счупени прозорци и стотици хвърлени камъни. А служителите в атакуваната столова били спасени от сирийските жени. Те застанали между афганистанците и служителите. Полицията нахлу и овладя положението. Институциите започнаха да търсят организаторите на протеста и да преговарят с бежанците. Напрежението, според Държавната агенция за бежанците, било предизвикано от временната мярка чужденците да не излизат от центъра.

Органите на реда използваха срещу бежанците водни оръдия и гумени куршуми. Резултатът – 24 полицаи са ранени, има и пострадали мигранти. Броят на задържаните до момента е над 300 души.

Напрежението вътре в бежанския център провокира напрежение и пред него. Жители на Харманли искаха да влязат в бежанския център и да се саморазправят с беженците. До тук се стигна след като от вторник властите забраниха на мигрантите да излизат от центъра заради страховете от зарази.

ИЗТОЧНИК BRADVA.BG

loading...

1 коментар on "СТРАШНАТА ИСТИНА ЗА БЕЖАНСКИЯ ЛАГЕР В ХАРМАНЛИ! ЕТО КАКВО КРИЯТ ОТ НАС!"

  1. Tezi koito ne cpazvat reda I zakona v darjavata ni VAN Nezabavna ekctradatcia. Taka poctapvat vav vcichki darjavi.

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*