Горещи новини

УЖАС! Нурофен обезобрази 2-годишно дете! Има опасност за живота му

Нурофен едва не погуби 2-годишно дете

Момиченцето било спасено в лондонска клиника, но въпреки всичко зрението й е застрашено. Детето трябвало да се бори за живота си, след като получило непоносима алергична реакция от детската доза нурофен. Само няколко часа, след като на 2-годишната Мейси било дадено лекарството по препоръка на общопрактикуващия лекар, на личицето й се появили стотици болезнени рани и мехури. Сега, след 10 дни на интензивни грижи, лекарите казват, че е „чудо“, че тя е жива, но не дават надежда за зрението на детето, съобщава mkd-news.com.

Мат, 37-годишният баща на момиченцето заявява: „Не бих искал това да се случи на никого. Само мисълта, че можем да загубим Мейси беше непоносима. „

Агонията на Мейси започнала преди шест седмици, когато родителите я завели на лекар, защото се чувствала отпаднала и имала лек оток на очите. Лекарят Мат и съпругата му Сара, че момичето просто е било изморено и ще се оправи, ако му дадат нурофен последователно с калпол.

Родителите дали лекарствата на Мейси и си легнали, но когато Сара станала да нагледа детето, видяла, че състоянието й се е влошило, а очичките са напълно залепени със слуз. Родителите я отнесли веднага в болницата, която е в близост до дома им.

Медиците прегледали Мейси, били й пеницилин и я изпратили вкъщи. Но Сара била шокирана, когато на следващата сутрин лицето на момичето е било напълно покрито в ужасни мехури. Детето било откарано в спешния център, а по-късно транспортирано до Лондон, за да бъде изследвано за инфекция.

Лондонските лекари диагностицирали Мейси със Стивънс Джонсън Синдорм – рядко състояние, причинено от алергична реакция към вирус или лекарство, която поразява 1 от 50000 души.

Лекарите казали на Мат и Сара, че би било истинско чудо, ако тяхното момиче оцелее и че дори да оживее, би могла да загуби зрението си.

Източник: pik.bg

loading...

Be the first to comment on "УЖАС! Нурофен обезобрази 2-годишно дете! Има опасност за живота му"

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*