Горещи новини

Цветан Василев шокира България! Разкри кой дърпа конците на Пеевски и Бойко Борисов!

Цветан Василев за Бойко и Пеевски

Два клана има в България – на Пеевски и на премиера. Повечето банкери са помогнали за „пуча“ на КТБ, сделката за „Виваком“ е апотеоз на срама, а след 2009 г. в България има мафия на власт. Това са част от коментарите на бившия мажоритарен собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев, който вече от 2 години пребивава в Сърбия и за когото прокуратурата поиска екстрадиция. Интервюто му е пред проекта „КТБ – какво се случи“ и „Капитал“.

За „пуча“ на КТБ и стрес тестовете на банките

С изключение на много малко банки, без да цитирам имена, за да не ме обвинят в дестабилизиране, почти всички имат капиталов недостиг. Главната причина е неработещата икономическа среда. Другата е малоумно поставените според мен високи критерии за капиталова адекватност, коментира бившият банкер по повод проведените наскоро стрес тестове и преглед на активите на банките.

„Публична тайна е, че реално почти нито една банка не е минала стрес тестовете, при това те нямат нищо общо с теста, на който беше подложена КТБ преди две години“, заключава той.

Той е убеден, че няма как да има здрава банкова система при нездрава икономика.

Анализът му за случилото се с КТБ показва, че съществена част от другите банкери са направили всичко възможно, за да помогнат „на организаторите на пуча срещу КТБ“. Според него и старото, и новото ръководство на БНБ са част от престъпната група по затварянето на КТБ.

„Аз съм съгласен, че има организирана престъпна група, но не е моята, а на тези, които организираха заговора срещу КТБ. Всички тях ще съдя, след като настъпят някои политически промени“, заявява Василев, който разказва, че част от времето си в Сърбия е посветил тъкмо на подробностите по заведените от него дела.

loading...

3 Коментари on "Цветан Василев шокира България! Разкри кой дърпа конците на Пеевски и Бойко Борисов!"

  1. Поредните глупости от тоя мошенник! Защо медиите го отразяват въобще?!

  2. Шокирал е друг път. Василев говори срещу Бойко и Пеевски обаче тактично изпуска да спомене, че и той самият е крал. Затова и не представя доказателства – защото е замесен! Във всяко негово интервю лъже и се вижда колко е изпаднал. Сега казва, че Водострой е била само пощенска кутия за кражби и източване на пари без никакви активи. А тогава като го е знаел това защо й е отпускал стотици милиони левове без обезпечение??Тези пари не са били негови, а на вложителите в КТБ! Само това показва, че Василев е знаел много добре какви са далаверите и се е облажвал лично от тях!

  3. Сигурно съм глупава, но не прочетох кой дърпа конците? Заглавието не отговаря на писанието

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван.


*