Как цветовете влияят на настроението при детските дрехи?

Как цветовете влияят на настроението при детските дрехи?

Много психолози изказват мнение, че цветовите решения, в които се обличаме са релевантни/ имат пряко връзка с настроението ни.

В този ред на мисли още веднъж се потвърждава необходимостта от това да има обособен бранд с детска мода, тъй като децата са все още уязвими и могат лесно да се влияят от всичко, което ги заобикаля. Магазинът за бебешки комплекти предлагат на клиентите си професионален дизайн и качествено изпълнение на всеки модел. Удобството при пазаруване от този магазин се дължи на ясното разпределение на моделите според възрастта и марката на предложенията. Ако се вгледате внимателно в дрехите за различни възрастови групи, ще забележете, че не само по големина се различават, но и по дизайн и цветови решения.

Това се дължи на факта, че при различните възрасти се наблюдава потребност от различен стайлинг. Цветовете, които се използват при детските дрехи са от широк диапазон и внушават усещане за щастие и игра. Някой би могъл да твърди, че колкото по-шарено, толкова по-добре, но истината е коренно различна. Например, за летните месеци се предпочитат по-светли цветове като бяло и сиво, които се свързват с прохладата.

Що се отнася до символиката на различните цветове, тя е само ориентировъчна, може да се използва като алтернатива за различните дни от седмицата или да е съобразена със зодията на съответния човек:

Понеделник – сребристо, перлено, седефено и дрехи в този цвят носят късмет. Според астрологията се свързват с представителите на зодия рак и се свързват с темперамента му и усилват добрите вибрации.

Вторник – червено или лилаво, могат да ви донесат успехи в любовта и на работното място. Свързват се с зодия овен и подсилват неговата пробивност и силен дух.
Сряда – цветът на късмета е зеленият. Той е цветът на зодия телец и се свързва с домашния уют и комфорта.
Четвъртък – зелено и жълто- това са цветовете на четвъртия ден от седмицата. По начало се свързват с телец и лъв.
Петък – розово и светлосиньо. Този последен ден от работната седмица може да ви донесе много късмет при положение, че заложите на него
Събота – тюркоазеният цвят по един или друг начин може да ви помогне в начинанията през съботния ден.
Неделя – жълт, кремав, златист нюанс. Могат да ви помогнат да затоплите отношенията с роднини и приятели.

Независимо дали вярвате в нумерология, астрология и малки хитринки за успех, различните цветове влияят много добре на настроението ви. Ето защо е добре да заложите на свежите нюанси и различните цветови решения при детските дрехи. Така ще сте сигурни, че детето ви е щастливо и посветено на игри.