Различават ли се по нещо EDT, EDP и парфюм?

Термини, използвани за описване на различни концентрации на ароматни масла в парфюмна композиция са EDT, EDP и арабски парфюм. Ето и по какво се различават те:

Eau de Toilette (EDT): Тоалетната вода е концентрация на аромат, която съдържа по-нисък процент ароматни масла, обикновено вариращ от 5% до 15%. Това е по-лека и по-фина версия на аромата. EDT обикновено има умерена дълготрайност, като издържа няколко часа върху кожата. Това е популярен избор за ежедневно носене или в ситуации, в които е желан по-мек аромат.

Eau de Parfum (EDP): Парфюмната вода има по-висока концентрация на ароматни масла в сравнение с EDT, обикновено варираща от 15% до 20%. Предлага по-силен и по-дълготраен аромат. EDP обикновено имат по-добра проекция и дълготрайност, като често продължават няколко часа или дори през целия ден. EDP обикновено се избират за специални поводи или когато се желае по-забележим и траен аромат, но не са толкова дълготрайни като арабски парфюм или друг вид оригинален аромат.

Парфюм (Parfum): Парфюмът, известен също като Parfum или Extrait de Parfum, има най-високата концентрация на ароматни масла сред трите. Обикновено съдържа 20% до 30% или повече ароматни масла. Парфюмите имат най-интензивния и дълготраен аромат, често издържащ повече от ден върху кожата. Те имат отлична проекция и се считат за най-луксозната и концентрирана форма на аромат.

Разликите в нивата на концентрация влияят върху интензивността, дълготрайността и проекцията на аромата върху кожата. С увеличаване на концентрацията, ароматът става по-силен и продължава по-дълго. Въпреки това е важно да се отбележи, че индивидуалната химия на кожата също може да повлияе на това как даден аромат се представя върху индивида.

Когато избирате между EDT, EDP и парфюм, вземете предвид предпочитанията си за интензивността на аромата, желаната дълготрайност и повода, за който ще носите аромата. EDT обикновено е по-подходящ за ежедневна употреба или по-лек аромат, докато EDP и арабски парфюм или друг вид са предпочитани за специални поводи или когато се желае по-силен и дълготраен аромат.

Вижте предложенията за арабски парфюми в Dubaioud.eu, където лесно ще изберете вашия любим аромат и ще го получите с бърза доставка.